Netflix 2030’da 500 Milyon Aboneye Ulaşacak

Netflix’în 10 yıl sonra abone sayısının 500 milyonu bulacağı iddia ediliyor.

Dijital yayın platformları son yıllarda hayatımızda oldukça yer tutuyor. İnternet ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla dijital yayın servislerine olan ilgide bir hayli arttı bildiğiniz gibi. Tüm bu platformlar arasında en iyi yükselişi yakalayan ise Netflix oldu. Milyonlarca abonesiyle birlikte bünyesinde çok sayıda dizi, film ve belgesel gibi içerikleri barındıran Netflix’in dünya çapında yaklaşık 190 milyon abonesi bulunuyor.

ABD’li dijital yayın platformu Netflix rakiplerine oranla oldukça bir üstünlüğü bulunuyor pazar payı bakımından. Şirket 1997 yılında kurulmuş, 2013 yılından bu yana ise kullanıcılarına dijital yayın servisi olarak hizmet etmeye başlamıştı. Birtakım araştırmalar Netflix’in, 2030 yılında abone sayısının yüksek seviyelere ulaşacağını gösteriyor.

Araştırmalar Netflix’in yıllık bazda abone sayısını neredeyse yüzde 20 oranında arttırdığını ortaya koyuyor. 10 yıl içerisinde abone sayısı 20 milyondan 195 milyona sıçrayan Netflix’in 10 yıl sonraki abone sayısı tahmin üzere açıklandı. Cisco Systems’e göre global anlamda 2023 yılına kadar 1 milyarı bulan yeni internet kullanıcısı olacak. Yaşanacak bu artışın Netflix’in abone sayılarına olumlu anlamda yansıması bekleniyor.

Netflix’in abone sayısının 2030 yılında resmen 475 milyon veya 525 milyon arasında olacağı tahmin ediliyor. Günümüz şartlarında 200 milyona yakın aboneye sahip Netflix hala tam anlamıyla yeterince kar edebilmiş değil. Araştırma şirketin 10 yıl içerisinde kar oranını da ikiye katlayacağını gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir