2018 Mercedes A Serisi Sedan huzurlarınızda!
  1. Anasayfa
  2. Otomobil

2018 Mercedes A Serisi Sedan huzurlarınızda!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni A Serisi hatchback‘in ardınd A serisi bu defa sedan olarak karşımıza çıktı. İşte 2018 Mercedes A Serisi Sedan!

2018 Mercedes A Serisi Sedan neler sunuyor?

Mercedes merakla beklenilen yeni A serisinin sedan modelinin üzerindeki örtüyü nihayet kaldırdı. Hatchback ile oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Mercedes A Serisi Sedan, C sütunundan sonra farklılaşıyor.

Diğer yandan CLA ile benzerliklerde taşıyan model, CLA’dan daha kısa olmasına rağmen daha geniş bir aks aralığına sahip. Hatchback modelindeki gibi 2729 mm aks mesafesine sahip olan otomobilde; 4549 mm uzunluk, 1796 mm genişlik ve 1446 mm yükseklik değerleri açıklandı.

2018 Mercedes A Serisi Sedan huzurlarınızda!
2018 Mercedes A Serisi Sedan huzurlarınızda!

420 litre bagaj hacmine sahip olan A Serisi Sedan modelinin arka baş mesafesinin ise sınıfının lideri olduğu söyleniyor. Üstelik Yeni A Serisi Sedanmodelinin lider olduğu tek alan burası değil.

Mercedes 2018 A Serisi Sedan için, 0.22’lik hava sürtünme katsayısıyla sınıfının en aerodinamik otomobili olduğunu iddia ediyor. Bunun için özel olarak çalışıldığı açıklanırken, kabine gelen rüzgar sesinin en az seviyede olduğu ve yakıt ekonomisine çok ciddi fayda sağladığı da belirtildi.

Kaputun altına baktığımızda ise ilk etapta otomobilin bir benzinli ve bir dizel motor seçeneğine sahip olduğunu görüyoruz. Bu motorlardan benzinli olanı 163 beygir güç ve 250 Nm tork üretirken dizel olan ise 116 beygir güç ve 260 Nm tork üretecek.

2018 Mercedes A Serisi Sedan huzurlarınızda!
2018 Mercedes A Serisi Sedan huzurlarınızda!

7 ileri DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile asfalta çıkacak olan yeni A Serisi Sedan’nın 100 km’de benzinli motorda 5.4 litre ve dizel motorda ise 4.3 litreyakıt harcadığı duyuruldu.

Otomobilin içerisine baktığımızda ise yepyeni MBUX bilgi eğlence sistemiylekarşılaşıyoruz. Yapay zeka ile öğrenme ve ses tanıma özelliklerine sahip olan otomobilin içerisinde 7 inçlik iki ekran yer alıyor. Bu ekranları dilerseniz 10.25 inç olarak satın alabiliyorsunuz.

17 ve 19 inç jant seçenekleri sunulan otomobilde ayrıca yarı otonom sürüş seçenekleri de unutulmamış. Güncellenmiş kamera ve radar sistemleri ise aracın görüşünü 500 metreye kadar çıkartabiliyor.

2018 Mercedes A Serisi Sedan modelinin yıl sonunda ülkemizdeki bayilerde yerini alması bekleniyor.

Yazan:  Bekir Can Yumrutepe

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir