Instagram, TikTok Videolarına Savaş Açtı!

Instagram, uygulama içerisinde paylaşılan videoları artık daha az ön plana çıkarmaya başlayacak.

Rakip olduğu platformların özelliklerini kendi bünyesine ekleyen Instagram, şimdi ise TikTok videolarına yönelik adeta bir savaş başlatmış durumda. Şirket geçtiğimiz aylar içerisinde TikTok uygulamasının en iyi özelliği video düzenleme aracını “Reels” adıyla kullanıcılarına sunmuştu.

Günlük hayat içerisinde Instagram uygulaması üzerinden farklı platformlara yönelik videolar sık sık paylaşılıyor kullanıcılar tarafından. Söz konusu videoların aslına bakarsak çoğunluğunu TikTok videoları oluşturmakta. Şirket, TikTok ve benzeri uygulamaların logosunun bulunduğu videoları daha az öne çıkarmak adına “Keşfet” sekmesinde bazı değişiklik yapacak. Uygulanacak değişiklik sonucunda TikTok ve benzeri platformlara ait logolu videolar kullanıcıların karşısına daha az çıkmış olacak.

Instagram Creators hesabı üzerinden yapılan paylaşımla neden bu karar alındığına dair detaylı bilgiler verilmiş durumda. Bahsetmek gerekirse farklı platformlar üzerinden alınan videoların düşük kalitede olması, videolarda logoların yer alması gibi sebepler olduğu söylenmekte.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir