1. Anasayfa
  2. İnternet

Karantina sürecinde adım atmadan 7 müze gezin

Karantina sürecinde adım atmadan 7 müze gezin

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Karantina sürecinde evde kalanlar “Evde ne yapabilirim ?” gibi sorular soruyor.

Salgın sürecinin hem ülkemizde hemde dünyada hızlı bir biçimde, yayılmasıyla sanal ortamlar daha fazla tercih edilmeye başlandı. Buda bizleri sosyal ortamdan oldukça soyutladı işte bu dönemde vaktinizi kültür sanat faaliyetlerine adıyabilirsiniz. Evinizden adım atmadan gezebileceğiniz 7 sanal müze’nin detayları haberimizde.

1453 Tarih Müzesi

Türkiye‘nin panaromik müzesi ünvanını barıdıran 1453 müzesini evinizden çıkmadan gezme şansına sahipsiniz. Müzede, Fatih Sultan Mehmet‘in İstanbul‘u fethettiği sıradaki anları tekrar, yaşayabilir müzeyi doyasıya gezebilirsiniz.

1453 Tarih Müzesini gezmek için tıkla

British Museum

Yerinizden kıpırdamadan Londra‘daki müzeleri gezip, görmek hayal gibi gelebilir sizlere. İnternetin hayatımıza bu kadar yer etmesiyle, sanal müzelerin kullanımını da yaygınlaştırdı. İçerisinde binlerce nadide eser barındıran British Museum‘u zahmetsizce, kolayca gezebilirsiniz.

British Museum‘u gezmek için tıkla.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Yaş ayrımı olmaksızın herkesin ilgisini çekebilecek cinsten Oyuncak Müzesi, İstanbul‘da bulunmakta. Neredeyse her döneme ait birçok oyuncağın bulunduğu müze 7’den 70’e herkese hitap ediyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi‘ni gezmek için tıkla.

Louvre

Büyüklüğünün neredeyse 10 futbol sahasına eşit olduğu söylenen Luvre Müzesi‘ni sanal müze sayesinde istediğiniz şekilde gezebilirsiniz. Böyle bir büyüklüğe sahip müzeyi aslında fiziksel olarakta gezmek zor olabilir. Lakin sanal müze seçeneği bu gibi durumlarda avantaj gibi duruyor.

Louvre‘yi gezmek için tıkla.

Berlin Bergama Müzesi

Almanya‘da bulunan müze ülkenin en büyük müzeleri arasında gösteriliyor. Pergamon Müzesi‘nde Milet‘ten ve Bergama‘dan birçok eser bulunuyor. Tarih ve Kültür meraklılarının mutlaka ziyaret etmesi müzeler arasında kesinlikle.

Berlin Bergama Müzesi‘ni gezmek için tıkla.

Van Gogh Müzesi

Ünlü ressam Van Gogh, 10 yıl içerisinde 2000‘e yakın eser üretmiş mükemmel bir sanatçıdır. Van Gogh‘a ait birbirinden özel benzersiz eserlerin sergilendiği müzeyi kesinlikle görmelisiniz.

Van Gogh Müzesi‘ni gezmek için tıkla.

Vatikan Müzesi

Dünya’nın en küçük ülkesi olarak bildiğimiz Vatikan‘da tezat bir şekilde dünyanın en büyük müzesi ünvanına sahip, Vatikan Müzesi bulunmakta. Fiziksel olarak böyle bir büyüklükte müzeyi gezmeniz zor olacaktır. Ama sanal ortam size bu müzeyi yorulmadan, keyifle gezmeyi vaat ediyor.

Vatikan Müzesi‘ni gezmek için tıkla.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir